Nieuw

11-10-2017

Photo Diary 1: Japan

Eind maart/ begin april kwam een lang gekoesterde wens van mij en mijn vriend uit. We bezochten Japan in de bloesemtijd. Dit land stond al een hele tijd op onze verlanglijst omdat we de cultuur ontzettend interessant vinden. In dit foto dagboek laat ik jullie een aantal foto's zien van dit prachtige land. Het is een echte aanrader, met name ook om te winkelen! Wij vlogen van Amsterdam naar Tokio en zijn toen meteen doorgevlogen naar Fukuoka in het zuidwesten van Japan. Vervolgens bezochten we Hiroshima, Himeji, Osaka, Kyoto, Nara, Nagano, Hakone en we sloten onze reis af in wereldstad Tokio. In totaal waren we 20 dagen in Japan. 

We maakten veel gebruik van de Shinkansen trein wat dan ook echt een aanrader is. Je bent snel op je volgende bestemming en de treinen rijden altijd op tijd! Je kunt een Japan Rail pass kopen wat veel scheelt in de kosten. 

Ook op culinair gebied is Japan geweldig. Ik ben een groot fan van sushi en dit kun je natuurlijk overal vinden. Daarnaast hebben we ook veel noodles en miso soep gegeten, gefrituurde kip (karaage), yakitori, dumplings, tonijn enz. Je zou denken dat Japan een heel duur land is, op het gebied van eten valt dit echt reuze mee! De rest is wel redelijk duur maar toch ook vergelijkbaar met Nederland. 

Wij gingen eind maart naar Japan om het bloeien van de kersenbloesem mee te maken. Alleen in Tokio hebben wij de 'full-bloom' gezien, in andere steden kon je een aantal uitgekomen bloesems bewonderen. Het is prachtig om eens te zien, maar als je terugkomt in Nederland zie je pas hoeveel bloesem bomen er ook in Nederland te vinden zijn ;)!

Al met al vind ik Japan een echte aanrader! Als je een hele andere cultuur wilt meemaken waar je van de ene verbazing in de andere valt dan is dit zeker een land waar je eens heen moet gaan. Dit was deel 1 van mijn foto dagboek van Japan, ik loop dat jullie het leuk vonden! Deze foto's heb ik zelfgemaakt tijdens mijn reis, de beelden mogen niet gebruikt worden zonder toestemming van Creative Neighbours. 


Groetjes Kim Share this:

Een reactie posten

 
Copyright © 2014 Creative Neighbours. Designed by OddThemes