Nieuw

09-10-17

Mijn vintage theekopjes

Foto: Creative Neighbours

Hi creatieve buren!

Ik houd van brocante, vintage, antiekHet theeservies is een van de vintage dingen in ons huis waar ik van kan genieten!. Een paar jaar geleden begon ik met het sparen van theekopjes. De kopjes moesten voor mij aan een aantal criteria voldoen:
- de achtergrond van de kopjes moet wit zijn
- er moeten bloemen op de kopjes staan
- het kopje en het schoteltje moeten een goud randje hebben

Met dit lijstje in mijn hoofd ben ik antiekzaken, kringloopwinkels en brocante marktjes langs geweest. En ook ben ik in de kastjes bij de oma's gaan snuffelen. Ook de mensen om ons heen wisten dat ik hier mee bezig was, en al snel was het servies compleet. 

Nu hebben wij verschillende kopjes, met verschillende printjes. Ook hebben wij gebaksbordjes, serveerschalen en een theepot. 

Dit servies gebruiken wij wanneer wij er zin in hebben. Vaak als wij bezoek krijgen, of op zon- en feestdagen :). En o ja, ook al noem ik het een theeservies, wij gebruiken het ook voor koffie!

Een groot voordeel van dit servies is dat als er een kopje kapot valt, je niet bang hoeft te zijn dat het servies uit de collectie is gegaan, want elk kopje is anders. Ook vind ik het een leuk idee dat de kopjes al op verschillende plekken zijn geweest en dat vele  andere theeleuten het kopje hebben vastgehouden!
Wat ik wel een nadeel vind, is dat de kopjes vrij klein zijn. Normaal drink ik namelijk een hele sloot thee in een extra grote mok. Daarom heb ik naast het servies ook nog wel deze mokken. Maar natuurlijk ziet dit servies er stukken gezelliger uit! 

Binnenkort zal ik een bericht plaatsen over super leuke vintage theezakjes die ik laatst gezien heb!

Ik hoop dat het je heeft geïnspireerd. Heb je zelf ook leuke brocante spulletjes in huis?

Denise
Share this:

Een reactie posten

 
Copyright © 2014 Creative Neighbours. Designed by OddThemes