Nieuw

09-10-17

Hobbywinkels in Japan

In april van dit jaar bezocht ik Japan, ik deed samen met mijn vriend een rondreis door een aantal steden. Ik was erg verrast door de cultuur, deze vind ik echt fascinerend! Iets wat ik ook geweldig vond was het winkelen in Japan. Vooral Tokio is erg leuk en ik ben dan ook helemaal losgegaan in allerlei hobby winkels. 

De Japanners zijn gek op hobby's en je kunt er dan ook van alles kopen! Denk hierbij bijvoorbeeld aan modelvoertuigen, mangatekenen, jongens sparen hier ook poppen die ze helemaal zelf samenstellen en aankleden. Maar ook de gekste stationary spullen zoals sushi-stickertjes, notitieboekjes in de vorm van dieren, gummetjes in allerlei vormpjes, alles van Hello Kitty noem maar op!Er was 1 winkel die voor mij echt HEAVEN was! Tokyu Hands is een creatief warenhuis waarvan ik hoop dat het een keer naar Europa gaat komen. Hier kun je dus terecht voor alle hobby's die je maar kunt bedenken. Naast creativiteit kun je hier ook terecht voor sporten, kamperen, cadeautjes, beauty enz. 

Ik ben in Nagano, Tokyo, Hiroshima en Fukuoka naar de Tokyu Hands geweest. Het geen wat mij het meest aansprak was de stationary afdeling. Ik ben gek op stickertjes en ik heb hier een aantal typisch Japanse stickervelletjes gekocht. 

Op de beauty afdeling kocht ik nog wat maskertjes voor in mijn haar en voor op mijn gezicht. Gewoon om eens even uit te proberen. 

Zeker een aanrader mocht je een keer naar Japan gaan. En mocht je nog geen hobby hebben, dan kun je die hier zeker vinden! Tokyu Hands heeft op Youtube ook een filmpje geplaatst waarin je een goed beeld krijgt van de winkel. 


Dit is niet de enige winkel in Japan waar je hobby materialen kunt kopen. Ook de winkel Loft is een echte aanrader om unieke artikelen te kopen. Dit is wederom een winkel waar ze van alles verkopen zoals beauty artikelen, huishoud artikelen en stationary. Ben je benieuwd neem dan een kijkje naar dit filmpje . Let wel op dat deze winkel extreem druk is. Toen ik er was, was er een wachtrij van 30 minuten bij de kassa....  Ik heb er dus helaas niets gekocht maar het was heel leuk om even binnen te kijken. Ook voor souvenirs is dit een goede tip! Loft kun je vinden in Shibuya en Ginza in Tokyo.
En last but not least hebben ze ook in Japan een soort Action, namelijk Daiso! Deze winkel is ook wel de 100 yen store, ongeveer 1 euro. Je kunt er dus allerlei dingetjes kopen voor 100 yen. In Japan is dit een hele goedkope winkel. Ook hier is weer een leuke collectie met stationary, beauty, food, partyspullen, huishoudartikelen enz. Hier ging ik ook met een tas vol spullen naar buiten vooral omdat ze er heel veel souvenirs verkopen voor aantrekkelijke prijzen. Ook hier heb ik een filmpje van gevonden!
Daiso kun je vinden in de Harajuku wijk in Tokyo.  

Let op de filmpjes zijn niet door mij gemaakt, je kunt ze gebruiken als een goede indicatie hoe deze winkels er uit zien. 

Share this:

Een reactie posten

 
Copyright © 2014 Creative Neighbours. Designed by OddThemes