Nieuw

27-08-2015

Review; Daphne's Diary colouring book

Mijn nieuwe aanwinst: het eerste Colouring Book van Daphne's Diary! In deze blogpost geef ik een korte review van het boek.
// I bought the first Daphne's Diary Colouring Book. In this blogpost I'll give a short review in Dutch (for translation please send us an e-mail). //
 
Ik kocht het boek voor 8,95 bij de Bruna, een leuke prijs voor een kleurboek. En zeker voor zo'n mooi kleurboek als deze. Want dit kleurboek is heel anders dan de kleurboeken die ik eerder gezien en gebruikt heb. Bij andere kleurboeken zijn de pagina's vaak wit en staan er met zwarte lijnen patronen of tekeningen in die je kan inkleuren. Dit is natuurlijk al heel leuk, maar ik denk dat de makers van dit kleurboek dat te simpel vonden, want de pagina's zijn niet enkel wit met zwarte lijnen. Sommige kleurplaten hebben een gekleurde achtergrond. Bij andere kleurplaten zijn al delen ingekleurd. Weer andere kleurplaten zijn eigenlijk een soort foto's waarbij een deel van de foto kleurloos is gemaakt. Weer andere kleurplaten hebben een witte achtergrond en gekleurde lijntjes. Geen enkele kleurplaat is hetzelfde.
Hoef je dan minder creatief te zijn voor dit kleurboek? Ik denk van niet, je moet met meer dingen rekening houden (bijvoorbeeld de kleuren van de achtergrond), dus je gaat veel preciezer kijken naar welke kleuren je gaat gebruiken. Doordat het boek er zo mooi uit ziet, ben ik er ook veel voorzichtiger mee. Uitschieten zou echt zonde zijn!
Daphne's Diary Colouring Book No. 1 is echt een aanrader! Je wordt helemaal vrolijk van dit boek. Alleen al het bladeren door het boek is een feestje.
Foto's
We laten alleen een kleine preview van dit super leuke boek zien, voor de volledige kleurplaten moet je toch echt naar de winkel! Ik zie nu ook op de website van Daphne's Diary dat je het boek daar online kan bestellen. Op die website kun je nog meer foto's van het kleurboek vinden.
Deze olifant heb ik al gekleurd. Ik heb vier verschillende blauwkleurige kleurpotloden gebruikt.


Links zie je een stukje van een kleurplaat met een bruidsboeket. Ik denk dat ik die kleurplaat het mooiste vind. De kleurplaat rechts is ook onwijs leuk!
Ik hou van veren, deze kleurplaat vind ik dan ook erg leuk. Je kan er ook nog extra veren bij tekenen!
Hier ben ik al mee begonnen. De achtergrond is roze, paars, groen, geel en wit. Ik gebruik ook kleurpotloden in die kleur, zodat de tekeningetjes een beetje naar achter verdwijnen.Geen zwarte, maar roze en paarse lijnen. Welke kleuren zal ik deze kleurplaten gaan geven?
Grachtenpanden in Amsterdam. Deze lijkt mij best lastig, want ik wil dan niet te felle kleuren gebruiken, maar meer realistische kleuren gebruiken. En hebben jullie die schattige laatjes op de linkerpagina al gezien?
 Knoopjes kleuren op links en quote's kleuren op rechts. Leuk!
 Deze vind ik ook heel mooi (ja, ik vind ze eigenlijk allemaal heel mooi!). Wat een gezellig kleuren, het is bijna zonde om hier zelf mee verder te gaan!

Share this:

1 opmerking :

 
Copyright © 2014 Creative Neighbours. Designed by OddThemes