Nieuw

20-08-2015

Creative Diary 29 ; Kim London

Hallo Creatieve buurtjes! 
Hierbij mijn creatieve diary! Ik had hem eigenlijk al eerder willen plaatsen maar ik had een erg drukke werkweek. Dus bij deze alsnog mijn creatieve Diary over een dagje in Londen! 

Vorige week zaterdag besloot ik met mijn collega's naar de gezellige wijk Shoreditch te gaan in Londen. Ik had daar veel over gelezen en het leek mij erg leuk om dit te bezoeken. Een aantal jaren geleden ben ik met school wel eens in Shoreditch geweest, in Boxpark, een complex met allemaal pop-up stores. Ik was benieuwd hoe het er nu uit zou zien en ik wilde ook de rest van de wijk eens bekijken. 


We stapten uit bij metro station Liverpool Street Station en vanuit daar kun je lopend naar Shoreditch. Je kunt ook de Overground train nemen waarmee je uitstapt bij Shoreditch High Street. 

Onderweg kwamen we eerst langs Old Spitalfields Market, deze zaterdag was er een vintage markt en ook waren er veel creatievelingen die hun waren verkochten. Dit vonden wij echt een onwijs leuke markt! Ik heb een aantal visitekaartjes verzameld en ik ga deze websites nog eens rustig bekijken. Ik kocht op de markt een cat eye zonnebril en een aantal oude wereldkaarten. 


Deze kraam verkocht mooie zelf getekende platen met daarbij een t-shirt met dezelfde print. Helaas iets minder goed te zien op de foto maar deze dame verkocht zelfgemaakte leren clutches en portemonnees in allerlei kleurtjes. My favourite! Ik houd ontzettend van oude land en wereldkaarten en ik en mijn vriend hebben er ondertussen al aardig wat. Dit keer kocht ik een kaartje van Zuid- Amerika, Nieuw- Zeeland, Australie en een aantal wereldkaartjes. Deze komen in ons nieuwe huis te hangen. 


Nog meer mooie tekeningen op t-shirts, tasjes en ook op papier!

Gezelligheid op de Old Spitalfield Market

Op naar Boxpark! Boxpark is een complex met allerlei zeecontainers met daarin kleine pop-up stores. De winkels zijn ontzettend prijzig maar het is heel leuk om eens te zien. Je kunt er ook heerlijk eten als je boven, op het terras gaat zitten. 

Wij kozen voor heerlijke zelfgemaakte ijsthee, kippenvleugeltjes, inktvisringen en zoete aardappel patatjes ( die waren hier nog niet geserveerd ;)


Op naar Brick lane, een straat met veelal tweedehands winkels en opkomende designers. In deze wijk kom je echt ontzettend veel mensen tegen met bijzondere kledingstijlen, je kijkt je ogen uit, op deze foto is dat niet te zien;)!Altijd genieten in tweedehands winkels. Deze winkel had hele mooie spullen maar helaas net als alle andere dingen in Londen is dit ook veel te duur... Toch leuk om even te kijken!


Naast de tweedehands winkels ook veel winkels met deco en gadgets. 


Tot slot nog een foto van Brick Lane en de vele graffiti tekeningen die je hier ziet. Al met al was het een hele leuke dag. Ben je een keer voor een aantal dagen in Londen en wil je iets minder toeristisch zien dan de Big Ben en de Londen Eye? Ga dan zeker naar Old Spitalfields Market en Shoreditch! 

Share this:

Een reactie posten

 
Copyright © 2014 Creative Neighbours. Designed by OddThemes