Nieuw

18-01-16

Bible journaling; intro

Lieve volgers,

Misschien zijn jullie het al eens tegen gekomen op het internet: Bible journaling. Sinds kort ben ik hier ook mee begonnen. Al snel kwam ik er achter dat deze creatieve bezigheid in Nederland nog niet zo heel bekend is. Toen ik probeerde om een geschikte Bijbel te bestellen, kwam ik er achter dat deze Bijbels nog niet standaard in Nederland verkocht worden. Ik heb met de hulp van een aardige vrouw in een boekhandel in Ouddorp een Journaling Bible weten te bemachtigen, hij moest uit Amerika komen!

Of je nu gelovig bent of niet, de Bijbel staat boordevol mooie wijsheden en motiverende en inspirerende teksten. Met Bible journaling kan je op een creatieve manier met deze teksten bezig zijn.

Bible journaling op internet
Zoek op Pinterest maar eens op 'Bible journaling', de pagina wordt overstroomd met foto's van pagina's uit de Bijbel die in de marge helemaal versierd zijn en waar teksten staan. Ook als je op google zoekt op 'Bible journaling' vind je verschillende blogs van mensen die aan Bible journaling doen. En nu ik er eenmaal zelf mee begonnen ben, snap ik al deze foto's en mensen beter. Het is gewoon super leuk en ontspannen om te doen. En daarbij gaan de teksten nog meer 'leven', doordat je lang met een zin bezig bent.

Welke Bijbel heb je nodig?
Je kunt het beste een bijschrijfbijbel of 'journaling Bible' gebruiken, daarbij zijn de marges wat ruimer, waardoor je genoeg ruimte hebt voor je creaties. Je hebt verschillende Bijbelvertalingen, kijk zelf welke je het beste vindt of vraag hulp hierbij! De Nederlandse bijschrijfbijbels zijn vaak wel wat makkelijker te bestellen bij een boekhandel, de Engelstalige journaling Bible moet waarschijnlijk uit Amerika komen.
Zelf heb ik een ESV Journaling Bible van Crossway. Ik ben heel blij met deze Bijbel, hij is van buiten en binnen heel erg mooi. Er staan lijntjes in de marges, maar deze zie je maar heel licht, waardoor je er gemakkelijk over heen kan tekenen en schrijven. 

Materialen
Ik gebruikte stempels, stabilo pennen en potloden. Stempelinkt en de stabilopennen drukken door, de potloden niet. Nadeel van potloden is weer dat je het minder ziet. Ik denk (en hoop!) dat er goede pennen/stiften zijn die minder doordrukken, ik denk dat ik dat eerst maar eens ga uitzoeken!

Facebook
Op Facebook bestaat een groep waar je je ervaringen met het Bible Journaling kunt delen. Je kunt de groep hier vinden. In deze groep wees iemand mij ook op een Nederlandse groep op Facebook.

Ik zal mijn ervaringen en creaties ook met jullie delen op deze blog. Ik hoop dat jullie het leuk vinden. Ga jij ook beginnen met Bible journaling, of ben je al begonnen? Het lijkt mij leuk om contact met je op te nemen om zo onze ervaringen te delen!

Share this:

5 opmerkingen :

 1. Ik moest na de berichtjes op de Nederlandse journaling groep ook even een kijkje op je website nemen. Leuk om te lezen hoe je begonnen bent! Ik vind potloden nog steeds erg fijn om mee te werken, weinig voorbereiding en dingen om rekening mee te houden ;). En inderdaad, naarmate je langer bezig bent komen er vanzelf steeds meer dingen bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi,

  Ik probeer er al een tijdje een te bemachtigen, maar kan er inderdaad niet zo snel een vinden op internet... Misschien dat jij me erbij kan helpen? Hoeveel heb je voor deze betaald?

  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Laura,

   Ik heb hem gekocht via een boekhandel, daar hebben ze 'm vanuit Amerika besteld. Het koste nog geen dertig euro, dus dat valt reuze mee!

   Groetjes,

   Verwijderen
 3. Ik kwam zomaar even langs, en het is mijn verlangen met bijbel art te starten, alhoewel ik het al wel beoefen op een creatieve manier. Ik heb trouwens een blog: http://creativeworship-workshop.blogspot.nl/. Leuk je ontmoet te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kwam zomaar even langs, en het is mijn verlangen met bijbel art te starten, alhoewel ik het al wel beoefen op een creatieve manier. Ik heb trouwens een blog: http://creativeworship-workshop.blogspot.nl/. Leuk je ontmoet te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen

 
Copyright © 2014 Creative Neighbours. Designed by OddThemes