Nieuw

22-07-2015

Maak je eigen kleurplaat met Paint!


Hallo creatieve buren! 

Kleuren voor volwassenen is helemaal hip, de boekenwinkels liggen vol met kleurboeken! Het leukste is natuurlijk om zelf eens een kleurplaat te maken en om deze dan ook in te kleuren. 


Ik maak mijn kleurplaat in Paint en ik gebruik hiervoor slechts 2 icoontjes ( zie plaatje hieronder). Ik gebruik de rechte lijn en de lijn die je nog kunt buigen. Ik zal hieronder de icoontjes laten zien die ik gebruik. Ik ga er vanuit dat velen van jullie weten hoe Paint werkt maar mocht je het niet weten dan vertel ik je nu graag welke knoppen je kunt gebruiken. 

De rechte lijn sleep je van je beginpunt naar het eindpunt. De gebogen lijn maak je van een zelf gekozen beginpunt naar een eindpunt. Daarna kun je een gedeelte van de lijn 'oppakken' en in de gewenste richting slepen. Je zult dan zien dat de lijn een bochtje krijgt. Zorg ervoor dat je al je vakjes in je kleurplaat goed op elkaar aansluiten. Je kunt natuurlijk ook de andere knoppen gebruiken om bijvoorbeeld een hartje of sterretje in te voegen. 

Ikzelf heb in mijn kleurplaat een bloem gemaakt , ik vind het op een lelie lijken met een blad. Daarom heen heb ik strepen gezet. Als je klaar bent dan kun je de kleurplaat printen en inkleuren met stiften of kleurpotloden. 


Maar wat ook erg leuk is; je kunt de kleurplaat ook op de computer inkleuren en uitprinten. Ik laat hieronder twee voorbeeldjes zien hoe ik mijn kleurplaat heb ingekleurd. Dit doe je door middel van deze knoppen; 

Je klikt op het verfbusje en kiest een kleur. Wil je een andere kleur? Klik dan op de button; 'kleuren bewerken' ( niet op afbeelding te zien). Als je een kleur geselecteerd hebt klik je op een vakje dat je wilt inkleuren. Vind je de kleur niet mooi? Kies een andere kleur en herhaal bovenstaande stappen en tik hetzelfde vakje aan.  Jullie mogen de lelietekening gebruiken voor eigen gebruik als je dat wilt. Ik ben benieuwd wat voor mooie creaties jij maakt! Heb je in Paint ook een geweldige kleurplaat ontworpen? Laat het even weten op; creativeneighbours@gmail.com of gebruik #creativeneighbours op Instagram of Twitter. 

Ook zoeken wij nog mensen die met ons mee willen doen, wij willen namelijk de komende tijd een experiment uitvoeren met snailmail en een kleurplaat! Wil je meer informatie kijk dan snel naar deze blogpost!Share this:

Een reactie posten

 
Copyright © 2014 Creative Neighbours. Designed by OddThemes