Nieuw

15-07-2015

DIY; cleaning feathers

Lieve volgers,

Vorige week
schreef ik over mijn nieuwe huisdier: een opgezette fazant waarvan ik de veren mag gebruiken voor knutselprojectjes. Allereerst is het belangrijk om de veren schoon te maken (al is het alleen maar voor de geur). Hier leg ik uit hoe je veren schoon kunt maken. Op internet kon ik zelf geen informatie vinden die in andere bronnen werd bevestigd, maar ik heb de veren op mijn eigen manier schoongemaakt, geïnspireerd door de informatie die op internet te vinden was.
Je kunt het volgende doen:
  1. Week de veren in koud water gedurende enkele dagen. Doe handschoenen aan en haal al het vuil eraf terwijl ze weken.
  2. Was de veren na twee dagen met lauw water dat met een zachte zeep vermengd wordt om het resterende vuil en de vlekken te verwijderen. U kan ook eventueel resterende stukken vlees aan de schacht van de onderste slagpen nu verwijderen. Wees voorzichtig zodat de schacht van de slagpen niet te beschadigd wordt.
  3. Spoel af in lauw water.
  4. Doe de volgende procedure buiten aangezien dit nogal stof teweeg brengt. Om de vochtigheid te verwijderen worden de veren in een doos gelegd en bedekt met pleister of een zaagmeel van een harde houtsoort.. Gebruik vervolgens een zachte borstel om de pleister of het zaagmeel af te borstelen. Donsveren kunnen op dezelfde manier gereinigd worden enkel zullen we deze niet in zaagmeel plaatsen maar aan de lucht laten drogen.
Zelf heb ik de veren eerst afgespoeld met lauw water, vervolgens in een badje gedaan met lauw water en daarna afgespoeld met koud water. Voordat ik ze te drogen legde op een vaatdoek heb ik de veren gladgestreken, zodat we mooi opdrogen. Dit werkte ook prima. Voor de veren die erg vuil waren, heb ik ook wat zachte zeep toegevoegd aan het lauw warme badje (niet te veel!). Daarna goed uitspoelen!

 
// Dear followers,

Last week I wrote about the pheasant. I promised to write a blogpost about the cleaning of the feathers. If it's possible, do the following things outside:
1. Soak the feathers in cold water during a couple of days. Put on some gloves and clean the feathers with your hands.
2. Clean the feathers after two days with luke warm water and some soap.
3. Rinse with luke warm water.
4. Dry the feathers by putting them in a box with plaster or sawdust. Use a soft brush to get the plaster of sawdust of the feathers. 

I cleaned the feathers a bit differently. I rinsed them with luke warm water before I put them in a bath of luke warm water. After that I rinsed them with cold water. I let the feathers dry by  laying them on a dish towel.
I added a bit of soap the the bath of luke warm water. Rinse well after the bath of soap. //

Share this:

1 opmerking :

 
Copyright © 2014 Creative Neighbours. Designed by OddThemes