Nieuw

30-06-2015

Travel Diary Kim; Peru Week 2

Hallo creatieve buurtjes! 

Hierbij weer een nieuw traveldagboek van mij, deze keer laat ik je foto's uit week 2 in Peru zien. Deze foto is gemaakt tijdens een avondwandeling in de stad Arequipa. De zon gaat in Peru al heel vroeg onder, rond 6 uur, omdat het land dichtbij de Evenaar ligt. Deze kamer hadden wij in Arequipa, het leek wel een kasteel! Hier hadden we er al een aardig zooitje van gemaakt maar ik heb nog nooit zo'n mooie grote hotelkamer gehad!

Arequipa is een stad gevestigd tussen 3 vulkanen. Deze vulkanen kun je zien als je door de stad wandelt, echt een indrukwekkend gezicht! 

Tijdens de reis ben ik gek geworden op alpaca's! Ik heb ook een ontzettend gaaf souvenir meegenomen van alpacawol, die zal ik binnenkort in een blogpost laten zien! De roze oorbellen die de alpaca's inhebben geven aan dat het mannetjes zijn en hoe oud ze zijn. Hoe meer sliertjes hoe ouder het mannetje. Als de oren vol zitten gaan ze door in de vacht op de borst van de alpaca. 

Tijdens de reis bezochten we ook de Condor Valley, de op één na diepste kloof ter wereld. De diepste kloof ter wereld bevind zich ook in Peru maar die hebben we niet bezocht. In de Condor Valley bevinden zich, de naam zegt het al; condors! Enorme vogels die een spanwijdte kunnen bereiken van maar liefst 3 meter! 's ochtends vroeg bezochten we de vallei en er werd ons verteld dat je soms wel een half uur moet wachten om er één te zien. Wij hadden het geluk dat er na 5 minuten al 10 condors een prachtige 'vliegshow' kwamen geven. Met mijn camera kon ik ze mooi dichtbij halen. 


Dit zijn de Uros eilanden. Eilanden van riet die de Uros Indianen gebouwd hebben. De Uros eilanden liggen in het Titicaca meer, het hoogst bevaarbare meer ter wereld. Op de eilanden kregen we uitleg over hoe de eilanden gemaakt worden en hoe de bevolking daar leeft. Ook hier kocht ik een leuk souvenir dat handgemaakt is. 

Hier wordt je toch ontzettend vrolijk van, die mooie gekleurde kleren? 

Op Amantani eiland in mijn avonturiers outfit ;)!

Raqchi, een mooie Inca Ruïne! In deze ruïne werden vroeger goederen opgeslagen in grote silo's. 

De gezellige stad Cusco!Share this:

Een reactie posten

 
Copyright © 2014 Creative Neighbours. Designed by OddThemes