Nieuw

24-04-2015

DIY Paper dress


Lieve volgers,

Misschien heb je het al op Instagram en in mijn Creative Diary voor bij zien komen, maar de afgelopen dagen ben ik bezig geweest met het vouwen van jurkjes van papier. Op Pinterest zag ik een leuk voorbeeld en daar ben ik mee aan de slag gegaan. Van alle jurkjes heb ik uiteindelijk een slinger gemaakt die ik morgen - dan ben ik jarig, joepie! - op kan hangen. Mijn schoonzusjes hebben ook geholpen met vouwen en ze hebben de jurkjes die zij gemaakt hebben ook nog prachtig versierd!
Op Instagram werd gevraagd hoe je deze jurkjes maakt. Op internet vond ik alleen maar een Engelse uitleg, daarom heb ik hier ook een Nederlandstalige uitleg voor jullie. (Bron: meijosjoy.blogspot.com/2012/05/perfect-dress-for-mothers-day.html; dit is dus niet mijn idee, maar een Nederlandse uitleg van wat ik gedaan heb, met behulp van de tutorial die ik op haar blog gevonden heb!)

PS als je een liniaal gebruikt bij het vouwen, krijg je mooie, strakke lijnen.// Dear Followers,

I made paper dresses and in this blogpost I want to show you how. Because it is my birthday tomorrow, I made a garland of these paper dresses. My little sisters in law helped me making these dresses and they also decorated them!
I found an English tutorial on the Internet. In this blog post I'll give an Dutch tutorial. I think seeing the pictures is enough to understand how to make the dress, but you can also look at meijosjoy.blogspot.com/2012/05/perfect-dress-for-mothers-day.html, the website where I found an tutorial. So all the credits go to meijosjoy.blogpost.com. //

Neem een vierkant vel.

Vouw het vel dubbel.

Sla het vel weer open.

Vouw de uiterste einden naar de vouwlijn in het midden van het vel.

Doe dit aan beide kanten.

Draai het vel om

Leg de twee lijnen die je bij de vorige stap hebt gevouwen op de lijn in het midden van het vel. Dan krijg je dus een soort 'z'.

Doe dit aan beide kanten.

Vouw het vel dubbel zoals op deze foto (niet helemaal in het midden). Het langste deel is de rok, de ruimte boven de vouwlijn is het topje.

Vouw het weer terug, een paar millimeter verder. Dan krijg je dus weer een 'z'.

Vouw twee puntjes om, zoals hierboven op de foto. Het lijkt een kraagje.

Vouw de rok zo, dat deze wat wijder uit loopt. Je trekt als het ware de onderste punt naar op zij en zorgt dan dat je het geheel weer plat drukt.  

Doe dit aan beide kanten.

Draai het vel om.

Dit is de lastigste stap, daarom heb ik 'm in twee afbeeldingen weergegeven. Haal met je vinger het papier waar je net een soort kraagje hebt gemaakt naar achter. Druk vervolgens op de twee puntjes die daardoor omhoog staan. Als je dit plat hebt gemaakt, krijg je een soort strikje op de achterkant van het jurkje. Als je deze stap niet begrijpt, laat het mij weten, misschien kan ik het nog wat duidelijker uitleggen of een filmpje voor je maken waarop ik deze stap uitbeeld.Vouw de zijkanten naar binnen, over het strikje heen.

Zorg dat er een schuine lijn loopt van de hoekjes van de jurk, naar boven toe. Zoals op deze foto is te zien. Doe dit aan beide kanten.

Vouw de mouwtjes van het jurkje door de rechte stukjes, die je net over het strikje heb gevouwen, schuin naar buiten te vouwen.

Draai je vel weer om en tadaaa.. Een jurkje!

Je kunt nog een plooi maken, als je dat leuk vindt.

Op deze manier heb ik, samen met mijn schoonzusjes, veel jurkjes in verschillende kleuren gemaakt. Je kunt de jurkjes ook nog versieren (of van ander papier maken, bijvoorbeeld van papier uit oude boeken of kranten).

Ik heb de jurkjes opgehangen met kleine knijpers, zodat de slinger een waslijn lijkt.

Als je vragen hebt, laat het mij weten. Ik ben ook benieuwd naar jullie creaties, je kunt je foto's sturen naar creativeneighbours@gmail.com of op Instagram posten met de #creativeneighbours (dan maak je ook nog eens kans op leuke prijzen).


Share this:

Een reactie posten

 
Copyright © 2014 Creative Neighbours. Designed by OddThemes