Nieuw

19-11-2014

Christmas Decoration!


Ik ben helemaal gek op rood met witte kerstversieringen en vooral van vilt. Het leek mij dus erg leuk om ze zelf te maken! Een tijdje geleden kocht ik een restjes vilt pakket bij Pipoos en ik vond grotere viltbladen bij de Action. 
 Ik haalde mijn inspiratie uit het boek 'I love vilt' van Marianne Perlot. Ik koos ervoor om het hartje, de kerstboom en een beer te maken. 

Wat heb je nodig? 
- Heel veel kleuren vilt
- Naaimachine of naald en draad
- Leuke knopen of andere decoraties
- LintjesIk vind het resultaat erg leuk geworden. Ik kan niet wachten tot het Kerst is! 

Ik maakte ook wat mini hartjes, kerstbomen en dit schattige beertje. Alle patronen komen uit het boekje van Marianne Perlot maar je kunt natuurlijk ook makkelijk zelf een hartje of een kerstboom knippen.

Ik vond de hartjes niet alleen leuk voor Kerst maar ik vond het ook leuk om de hartjes het hele jaar door te gebruiken. Vandaar mijn keuze om ook blauwe en roze hartjes te maken. Maar natuurlijk kun je deze ook in de kerstboom hangen, mocht je meer van kleurtjes houden. Deze gekleurde hartjes heb ik alleen geknipt en moet ik nog in elkaar zetten.  

Het is helemaal niet moeilijk om deze viltcreaties te maken. Als je, jezelf de festonsteek ( zie deze video; http://www.youtube.com/watch?v=zVF1LVwu9yk ) aan leert kun je dit ontzettend snel in elkaar zetten! 

/I really love red and white Christmas Decorations! I wanted to make Christmas decorations myself so I bought the Dutch book 'I love vilt' from Marianne Perlot and I made some hearts, bears and Christmastrees. 

What do you need?
- Needle and thread or a sewing machine
- A lot of colours felt
- Decorations or buttons 

I really like the result! These felt decorations are really easy to made, I also made some colourful decorations which you can use the whole year! But you can also put them in the Christmas tree if you don't like red and white decorations. You only need to learn the blanket stitch, you can learn it here; ( http://www.youtube.com/watch?v=zVF1LVwu9yk )


Share this:

Een reactie posten

 
Copyright © 2014 Creative Neighbours. Designed by OddThemes