Nieuw

02-10-2014

DIY; Decoratie harten

Enige tijd geleden kocht ik leuke stoffen en lintjes bij de Action en ik heb een tijdje nagedacht wat ik er van wilde maken. 
Ik leek mij leuk om voor kerst decoratie harten te maken, om alvast te oefenen heb ik ze nu gemaakt met vrolijke kleurtjes. De benodigdheden voor dit project zijn; 
* gekleurt lint
* stoffen
* garen die bij de stoffen passen

* naald
* eventueel een naaimachine
* vulschuim/ andere vulling

Voor de versiering:
* gekleurde knopen
* strijkplaatjes
* pailletten

* kralen
 Stap 1. Leg de stof dubbel en knip deze in de vorm van de afbeelding aan de rechterkant.
Je kunt eventueel ook zelf een sjabloon maken. 
Als je de stof dubbel vouwt krijg je twee precies dezelfde helften. Je kunt de harten groot knippen zodat je een kussen kunt maken of je kunt ze klein knippen voor decoratie in bijvoorbeeld de Kerstboom. 

Stap 2. Vouw de twee helften open en leg ze op elkaar. Zorg ervoor dat je de 'lelijke' kant naar buiten hebt liggen. Je kunt een kussentje of een hanger maken. Als je een hanger wilt maken kun je een lint bovenaan bevestigen. Naai met de naaimachine of een naald het hart vanaf de bovenkant dicht, maar zorg dat je een klein stuk openlaat zodat je de vulling in het hart kunt doen. Je kunt het beste het stuk waar je het lint wil bevestigen open laten. Stap 3. Je hebt nu een hart dat bijna helemaal dichtgenaaid is, keer de stof nu om door de stof door het gat te duwen. Je krijgt dan de mooie stof aan de buitenkant en je kunt het hart nu gaan vullen met vulling. Als je het stuk open hebt gelaten waar je het lint wil bevestigen kun je dit nu dichtmaken. leg het lint in het open stuk en naai met kleine steekjes het gat dicht. Om het mooiste resultaat te krijgen gebruik je een garen in dezelfde kleur als de stof en gebruik je hele kleine steekjes. Hiernaast zie je mijn eerste probeersels waar ik nog niet tevreden over was, het onderste hartje is erg klein en ik heb het lint aan de zijkant gedaan en het bovenste hart vond ik te hoog. Ik wilde de harten graag wat groter en breder maken. 

Onderstaande harten zijn het uiteindelijke resultaat geworden, ik wilde ze niet te druk maken dus ik heb ervoor gekozen om een aantal leuke knopen er op te maken. De harten die nog leeg zijn ga ik op een later tijdstip nog versieren met knopen. 

Tip 1.  
Je kunt de harten ook van vilt maken!
Tip 2.
Maak deze harten van een leuke kerststof en versier de kerstboom er mee!

De projecten worden ingedeeld op een schaal van moeilijkheid. Waarbij wordt ingedeeld in 4 klassen;
*   = Makkelijk, voor beginners, voor kinderen
**  = Redelijk makkelijk, voor beginners, enige hulp gewenst bij           kinderen

*** = Enige ervaring gewenst, niet geschikt voor jonge kinderen
****= Gevorderden, niet geschikt voor kinderen

Dit project wordt met ** beoordeeld, vanwege het gebruik van naalden en een naaimachine

Share this:

Een reactie posten

 
Copyright © 2014 Creative Neighbours. Designed by OddThemes